Deluxe Building

Deluxe Building Kft.

Székhely: 1165 Budapest, Ezerjó u. 11.

Telephely: 1173 Budapest, Összekötő u. 1. - Mesterek Háza

Fa lamellás árnyékolással kiegészített egyedi teraszfedés

Referencia típusa:

Nyitott terasz
Fa lamellás árnyékolás, egyedi fedett terasz, 01

Műszaki adatok

Szerkezet

ragasztott fa szerkezet

Felületkezelés

nemes vakolattal bevont külső réteg

Fedés

átlátszó polikarbonát

Vízelvezetés

lábakban elrejtett csatorna

Árnyékolás

egyedi fa lamellás árnyékolás és nyitható napellenző

A modern otthonok esetében a terasz nem csupán a lakótér meghosszabbítása, hanem egy olyan kültéri helyszín is, ahol pihenni, kikapcsolódni vagy akár vendégeket fogadni lehet. Az ügyfelünk számára is ez volt a cél, amikor a kertre néző burkolt teraszát szerette volna befedni és az árnyékolást megoldani. Mivel a ház modern, letisztult stílusú, olyan szerkezetet terveztünk, amely harmonikusan illeszkedik ehhez a koncepcióhoz. A teraszfedés egyik leglátványosabb és leghasznosabb eleme a fa lamellás árnyékolás, amelyet egyedileg gyártottunk le és szereltünk fel. A végeredmény pedig egyszerre modern és természetközeli, az antracit színre festett vakolat és a fa színe harmonikus összhatást ad.

Fa lamellás árnyékolás, egyedi fedett terasz, 07

Ragasztott fa szerkezet bedobozolva, nemesvakolattal bevonva

Az egyedi méretek és fesztávok miatt ennél a teraszfedésnél a ragasztott fa szerkezet mellett döntöttünk. A ragasztott technológiával gyártott fa jóval időtállóbb a normál gerendáknál és ennél a szerkezetnél a szerkezet bedobozolása ad még egy plusz védelmet a fának, megnövelve a szerkezet tartósságát valamint további védelmet is nyújt a nedvességgel és a káros hatásokkal szemben.

A modern épületek stílusát követve, a vakolat szürke színárnyalatot kapott, amely izgalmas kontrasztot ad a fa lamellás árnyékolás természetes árnyalataival. Ez a kombináció egyszerre tükrözi a modern minimalizmust és a természetes anyagok időtlen szépségét.

Fa lamellás árnyékolás, egyedi fedett terasz, 04

Vízszigetelés és UV védelem az átlátszó polikarbonát fedéssel

A teraszfedés kialakításánál nemcsak az esztétikai szempontok játszottak szerepet, hanem a szerkezet tartóssága és védelme is. A fa lamellás árnyékolás fölé átlátszó polikarbonát fedést helyeztünk el, amely hatékony védelmet nyújt az esővíz és az UV-sugárzás ellen. Ez az anyag különösen fontos az árnyékoló elemek védelme szempontjából, hiszen a napsugárzás károsíthatja a fa szerkezetét. A polikarbonát fedés biztosítja, hogy a fa lamellák hosszú távon megőrizzék eredeti állapotukat, ugyanakkor beengedi a természetes fényt, ami különösen kellemes az átmeneti évszakokban.

Az UV-védelem különösen fontos, mivel a közvetlen napsugárzás hosszú távon nemcsak fakíthatja a fa színét, hanem kárt is tehet a lamellák felületében. A polikarbonát fedés ezen kívül segít a terasz védelmében is, megakadályozva, hogy az esővíz vagy hó behatoljon a fedett részre, így a terasz hosszú távon megőrzi használhatóságát minden évszakban.

Fa lamellás árnyékolás, egyedi fedett terasz, 08

Fa lamellás árnyékolás: Elegancia és funkcionalitás

A fa lamellás árnyékolás különlegessége, hogy egyszerre nyújt praktikus árnyékolást és dekoratív megjelenést. Az egyedileg legyártott lamellák vékony lazúrbevonatot kaptak, amely kiemeli a fa természetes erezetét, megőrizve annak rusztikus, természetközeli hatását. Ez az árnyékolási megoldás nemcsak esztétikailag, hanem funkcionálisan is rugalmas, hiszen motoros vezérlés segítségével a lamellák dőlésszöge könnyedén állítható, így a fény- és árnyékviszonyok igény szerint szabályozhatók.

A motoros működtetés lehetőséget ad arra, hogy az árnyékolás mértékét az adott napszakhoz igazítsuk. Ez nemcsak praktikus, hanem kényelmes megoldást nyújt a különböző időjárási körülményekhez, például erős napsütés vagy hűvösebb, árnyékos napokon. A fa lamellás árnyékolás tehát egy igazán sokoldalú megoldás, amely otthonunk kültéri terét nemcsak szebbé, hanem használhatóbbá is teszi.

Fa lamellás árnyékolás, egyedi fedett terasz, 01

Kiegészítő megoldások: Nyitható napellenző és a lábakba rejtett vízelvezetés

Az árnyékolási megoldások tervezésekor figyelembe vettük, hogy az ügyfél teraszát a nap különböző irányokból érheti. Ennek érdekében egy motoros nyitható napellenzőt is felszereltünk, amely a terasz elülső oldalán helyezkedik el. Ez lehetővé teszi, hogy a teraszt teljesen leárnyékoljuk, vagy éppen naposabbá tegyük, az ügyfél igényei szerint. A napellenző szintén motorosan vezérelhető, így egyszerű és kényelmes a használata.

A vízelvezetés kérdésére is különös figyelmet fordítottunk. A teraszfedés lábaiba rejtett vízelvezető rendszert építettünk be, amely gondoskodik az esővíz hatékony elvezetéséről. Ez nemcsak a teraszburkolatot és a fa lamellás árnyékolást védi meg a nedvességtől, hanem hozzájárul a szerkezet tartósságához is. Egy jól megtervezett vízelvezetési rendszer hosszú távon megóvja a teraszt az időjárás okozta károktól.

Kérjen információt teraszfedéseinkről!

Amennyiben felkeltette érdeklődését ez a referencia munka, és a fa lamellás árnyékolással kiegészített teraszfedés mellett más teraszfedés típusokat is megnézne, esetleg szeretne további inspirációt meríteni, úgy ajánljuk a referencia munkáink megtekintését.

Számos egyedi teraszfedési megoldást kínálunk, amelyek között biztosan megtalálja az Ön igényeinek leginkább megfelelő kialakítást. Ha konkrét kérdései vannak, vagy már van egy elképzelése a teraszáról, szakértő csapatunk örömmel segít a tervezésben és a megvalósításban. Kérjen konzultációt, és dolgozzunk együtt az Ön teraszfedésének megtervezésén!

Legfrissebb munkáink

Fa lamellás árnyékolás, egyedi fedett terasz, 01
Egyedi tervezésű teraszfedés, fa lamellás árnyékolással, rejtett vízelvezetéssel, ragasztott fa...
Négy évszakos terasz, egyedi teraszfedés, alumínium szerkezet, eltolható üvegfal, árnyékoló, Deluxe Terasz - 01
Négy évszakos terasz, egy innovatív megoldás, amely biztosítja, hogy az...